nem hivatalos oldal

Számos előnnyel bír a szilikon sütőforma

Rovar szilikon sütőforma

Rovar szilikon sütőforma

Ami először megragadja az embert, az a szilikon sütőforma színe. Az élénk színek, még a nyers tésztával is szépen mutatnak, de önmagukban, üresen is. Szinte az ember vágyik rá, hogy valamit kezdjen ezzel a gyönyörű szilikon sütőforma kollekcióval. Nagy előnyük, hogy minden fajta sütőben alkalmazhatóak, tehát villany, gáz és mikro sütőben is. Természetesen direkt a hőforrásra nem helyezhetőek. Tudni kell a szilikon sütőformáról, hogy max. +260C fokig hevíthető és -60C –ig hűthető, tehát arra is megfelel, hogy egy előkészített tésztát lefagyasszunk benne, majd utána megsüssük anélkül, hogy azt, át kellene helyezni egyik edényből a másikban. Nagy előnye a szilikon sütőformának, hogy zsiradék nélkül lehet sütni benne, hiszen maga a szilikon anyaga tapadásmentes. Sőt, bizonyos mértékig magába is szívja a tésztában lévő zsiradékot, így elképzelhető, hogy a sütés és mosás után néhány nappal ismét zsíros hatást kelt. Ilyenkor ismét el kell mosni, akár mosogatógépben, akár kézzel, jó meleg vízzel.

Print Friendly