A fogpótlás hosszú távú megoldás

A rendelőben történő vizsgálatok során röntgent készítenek a szájüregről, amelyek alapján összeállítanak egy megvalósítható kezelési tervet. A hagyományos hidas fogpótlás mellett, a masszív és esztétikus implantátumok is népszerűek. Bármelyiket is választja, a végeredményben nem fog csalódni.

Megjelenésben és funkcionalitásban is hasonló lesz az eredeti fogakhoz. Megfelelő ápolás esetén hosszú évekre megoldhatja a problémáját. A páciensek egyik leggyakoribb kérdése, hogy mennyire fájdalmas a fogpótlás? A zsibbasztáson kívül, semmilyen kellemetlen érzésre nem kell számítani, hiszen a kezelés érzéstelenítővel történik. A híd esetében sajnos szükség lesz a saját rágócsontok lecsiszolására. Az implantátum beültetése során egy kisebb műtéti beavatkozásra kerül sor.

A szakemberek elsőként mindig a fémmentes koronákat javasolják, hiszen a fémérzékenység bármilyen korban kialakulhat. Amennyiben a fogpótlás mégis fémvázas vagy porcelán híddal készül, akkor az allergiatesztek elvégzése elengedhetetlen.