Moduláris ház alap nélkül?

Eddig sokaknak álom maradt az álomotthon megteremtése, kialakítása, felépítése. Hogy miért? A legnagyobb akadályt általában az anyagiak vagy az engedélyek beszerezése jelenti. Közülük sokan nem ismerték a moduláris ház kínálta lehetőségeket.

Manapság viszont egyre elterjedtebb megoldás a lakókonténer alkalmazása. Ezeket az egységeket kezdetben csak irodaként, öltöző és mosdókonténerként alkalmazták a különféle munkaterületeken, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.

Nem kellett hozzá sok idő, hogy nyilvánvalóvá váljon mennyi lehetőséget rejt magában a moduláris ház. A modulok egymáshoz rögzítésekor szinte bármilyen formaterv megvalósítható. Egy- vagy többszintes kivitelben egyaránt felépíthető egy moduláris ház.

A költségek és az építés ideje jelentősen kevesebbnek számít a hagyományos módszerekhez képest. Ez többek között annak köszönhető, hogy nincs szükség betonalapra és építési engedélyre sem, mivel a moduláris ház ideiglenes építménynek számít, ami bármikor áthelyezhető egy másik területre.