A Roomba számtalan előnnyel rendelkezik

A Roomba nagyszerű berendezés
A Roomba nagyszerű berendezés

A porszívó igazán remek takarítóeszköz, hiszen ezzel sokkal gyorsabban és eredményesebben ki lehet takarítani egy szobát, mint seprűvel. A mérnökök ezt a szerkezetet továbbgondolva alkották meg a Roomba robotot, ami önállóan képes porszívózni.

Talán ennek a nagyszerű szerkezetnek a hatékonyságát sokan kétségbe vonják, de aki látta legalább egyszer dolgozni, az garantáltan kellemeset fog csalódni. Ez a viszonylag kis gépezet számtalan előnnyel bír, hiszen már önmagában a beüzemelés is kifejezetten egyszerű. A Roomba robotporszívók tulajdonosainak csak arról kell gondoskodniuk, hogy a porzsákot időnként ellenőrizzék, hogy az ne teljen meg.

A legújabb masinákat be is lehet ütemezni, hogy azok maguktól induljanak be egy megadott időponton. A Roomba takarítórobot minden típusa teljesen magától visszagurul a kiindulási ponthoz, ahol újra töltésbe helyezheti magát. A Roomba a hihetetlenül pontos érzékelőinek köszönheti minden „tudását”, hiszen ezek nélkül nem lenne képes tájékozódni a lakásban.