A sárgatest hormon fontos szerepe

Progeszteron hormon
Progeszteron hormon

Folyamatosan fejfájás, fáradtság, ingerlékenység és rossz hangulat gyötri? Amennyiben hosszabb időn át tapasztalja ezeket a panaszokat, érdemes kikérni egy szakértő tanácsát. Sok esetben ugyanis a sárgatest hormon áll a probléma hátterében.

Ha csökkent a sárgatest hormon szintünk, akkor gyakori panaszok léphetnek fel, melyek különösen veszélyesek a terhes nők számára. Amellett, hogy a terhességi panaszokkal kell megküzdeniük, társulnak hozzájuk még a fent említett tünetek is, ami egyáltalán nem egy kellemes kombináció.

Mi több, a nem megfelelő kezelés vetéléshez is vezethet, ami nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is nagyon megterhelheti a nőket. Annak érdekében, hogy megóvja a magzatot, gondoskodjon a rendszeres vizsgálatokról és a sárgatest hormon szinten tartásáról. Egy optimális egyensúlynak kell lennie az ösztrogén és a progeszteron, vagyis a sárgatest hormon között. Amennyiben a fent említett hiány alakul ki, már ösztrogéndominanciával küzdünk. Természetesen kezelhető a probléma, de nem mindegy, hogy milyen gyógymódot választunk.

A progeszteron hormon pótlására érdemes a természetes kezelések mellett dönteni, elvégre minek használnánk olyan gyógyszereket, amelyek hosszú távon ártalmasak az egészségre, és mellékhatásokkal is járnak? A természetes készítmények jótékony hatással vannak a szervezetünkre, és a mellékhatások miatt sem kell aggódnunk. A yam gyökér kivonatot tartalmazó progeszteron krém segít visszaállítani az egyensúlyt. Ehhez azonban rendszeres használat szükséges.

Az oldalunkon megtalálja ezt a remek készítményt, de számos egyéb hasznos információt is olvashat hasonló problémákról és megoldásokról. A progeszteron hormon pótlása megoldható természetes úton is, ezért ezt szeretnénk ajánlani minden nőnek. A megfelelő életmódbeli változtatásokkal kiegészítve (sport, egészséges étkezés, sok folyadék) ismét energiadúsak lehetünk, mindenféle panasz és tünet nélkül. Az egészséges életmód amúgy is alapfeltétele a mindennapjainknak, még akkor is, ha jelenleg semmilyen problémánk nincs.