Alap és szakosító ADR oktatás

ADR oktatás

Az áruszállítás egy igen sokszínű munkakör, melyen belül számtalan különböző területre lehet szakosodni. Ha például a veszélyes áruszállítás érdekli, akkor nem kerülhető el az ADR oktatás. Itt tanulhatja meg a szükséges ismereteket ahhoz, hogy veszélyes árut biztonságosan szállíthasson.

Attól függően, hogy pontosan mit szeretne szállítani, elképzelhető, hogy több oktatáson is részt kell vennie. Ugyanis az alap ADR oktatás során elsajátított ismeretek nem elegendőek ahhoz, hogy szállíthasson robbanó- és radioaktív anyagokat. Ezekhez külön vizsgát kell tenni.

A szállítás történhet tartányos módon, amihez szintén külön szakosító oktatásra van szükség, ugyanis az alapoktatás után csak nem tartányos módon szállíthat veszélyes árut. Ez a munkakör komoly odafigyelést és nagyfokú precizitást követel meg,

ezért is van szükség több ADR oktatásra, ha például tartányos módon szállítana radioaktív anyagot. A legkisebb figyelmetlenség is komoly bajt okozhat, így fontos, hogy alaposan felkészüljön erre a munkára az oktatások során.