Információk a csődbűncselekmény fogalmáról

Csődbűncselekmény
Csődbűncselekmény

Sajnos nemcsak a rossz anyagi helyzetben lévő vállalatoknál fordulhat elő a csőd, hiszen meglehet, hogy a jó anyagiakkal rendelkező cégek is csődeljárás alá kerülnek. A probléma ott kezdődik, amikor a tartozás fedezetéül szolgáló vagyonnal történik valami, hiszen így sokkal nehezebb vagy éppen teljesen lehetetlen lesz az adósságok rendezése. A teljes tényállás itt található, azonban a jelen cikkünkben is szeretnénk további információkat adni a csődbűncselekménnyel kapcsolatban. Problémát jelent, ha valaki csődhelyzetben, a fent megemlített vagyont elrejti, eltitkolja, használhatatlanná teszi vagy megrongálja, mert ez bizony súlyos következményekkel fog járni.

Ha valaki csökkenti a biztosítékként szolgáló pénzügyi eszközöket, akkor börtönbüntetést is kaphat attól függően, hogy pontosan mekkora vagyonról van szó, illetve miként tette elérhetetlenné a fedezetül szolgáló eszközöket. A teljes tényállás itt található, tehát ha valamilyen téren érintett ebben a témában, akkor kattintson a fenti linkre! A kizárólag szándékosan elkövethető bűncselekmény esetében mindenképpen érdemes információkat gyűjteni, hiszen így sokkal felkészültebben lehet a bíróság színe elé járulni.

A teljes tényállás itt található, aminek köszönhetően az érdeklődők a listából kiválaszthatják, hogy a csődbűncselekmény vajon melyik válfaja (rongálás, vagyon elrejtése vagy eltitkolása, megsemmisítés, használhatatlanná tétel) érinti őket. Természetesen mindegyik esetben érdemes lehet konzultálni egy ügyvéddel, aki a tapasztalatának köszönhetően képes megmondani, hogy mire érdemes a védelmet építeni. Tudja meg a bűncselekmény értelmezését ezen a linken, ha minden lényeges információval tisztában akar lenni a csőddel kapcsolatban!

Ha a bűnt stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetre nézve követik el, akkor annak kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet a vége, éppen ezért azt ajánljuk, hogy tudja meg a bűncselekmény értelmezését! Ha esetleg nem világos Önnek a vidakovics.hu oldalon lévő szöveg, akkor személyesen is felkeresheti dr. Vidákovics Béla Zsoltot. Ennek tükrében, tudja meg a bűncselekmény értelmezését személyesen a szakembertől, mert ő sok értékes információt tud a rendelkezésére bocsátani.