Mi a különbség az infraszauna és a „sima” szauna között?

Infraszauna
Infraszauna

Mivel egyre nagyobb teret hódít a szaunák otthoni alkalmazása, ezért érdemes a vásárlás előtt pár fogalmat tisztázni, nehogy összekeverje az ember az egyik típust a másikkal. Sokan teszik fel azt a kérdést, hogy pontosan miért jó az infraszauna,

hiszen az emberek még nem minden esetben szoktak hozzá ennek a berendezésnek a használatához. Azt el lehet mondani a készülék működéséről, hogy ebben az esetben az infravörös hullámok segítenek a szauna hatásának elmélyítésében. Az infraszaunának ennek köszönhetően plusz melegségérzetet kölcsönöz ez a fény és hatásosabbá teszi a kikapcsolódást.

A készülék segít az immunrendszer megerősítésében, valamint ahhoz is hozzájárul, hogy a használók kevésbé legyenek hajlamosak a különféle megbetegedésekre. A hölgyeknek a berendezés segíthet a narancsbőr eltüntetésében, valamint a diétázás során is jót tehet ez a módszer.

Hetente pár alkalommal hasznos lehet beülni az infraszauna kabinba, azonban nem szabad túlzásba sem vinni a készülék használatát. Persze mindenkinél egyéni, hogy mennyit bír el a szervezete, ezzel a hobbival kapcsolatban.