Néha kell a védőügyvéd segítsége

Védőügyvéd

A statisztikák szerint, a házasságok majdnem 60 százaléka válással végződik. A felek elválasztása érdekében, szükség van egy védőügyvéd segítségére, hiszen több tényező kapcsán is döntést kell hozni. Mivel a Lőrik Ügyvédi Iroda családjoggal is foglalkozik, ezért bátran kérhető a segítsége a válás esetében. Jelenleg kétféle módszer létezik a házasság felbontására. Közös megegyezés esetén, viszonylag hamar vége lehet a procedúrának.

A tényállásos bontás során, a bíróság tesz pontot a házasság végére, azonban ilyenkor sokkal hosszabb ügymenetre kell számítani. A védőügyvéd tanácsait érdemes megfogadni a válás tekintetében, mert így egyszerűbben vége lehet a pernek. Fontos megemlíteni, hogy a házasság csak kérelemre bontható fel, különös tekintettel az olyan esetekre, amikor megszűnt a felek életközössége. Ne felejtsük el, hogy döntést kell hozni a vagyonról és a kiskorú gyermekek neveléséről is! Ha a férj és a feleség nem tud megegyezésre jutni ezekben a kérdésekben, akkor a bíróság ítélete lesz a mérvadó.

A védőügyvéd szerint, ideális esetben 3-6 hónap alatt felbontható egy házasság és általában két tárgyaláson kell részt venni hozzá. A felperesnek kell kifizetnie a harmincezer forintos illetéket, de a közös megegyezéssel akár el is felezhető az összeg. A védőügyvéd hangsúlyozza, hogy a tárgyaláson mindkét félnek ott kell lennie, hiszen személyes meghallgatásra van szükség.

Ha a felperes nem jelenik meg, akkor a per automatikusan megszűnik. Az első tárgyaláson a bíró megpróbálja kibékíteni a feleket, de ha ez nem sikerül, akkor folytatódik az eljárás. Remélhetőleg, így rövid időn belül le lehet zárni a házasságot.