Vicces állatok Dél-Afrikából

A szurkáták vicces állatok
A szurikáták vicces állatok

A Szurikáták bolygónk egyik legérdekesebb állatfaja. Ez az állatfaj főként Afrika déli részén honos. A Szurikáta név jelentése „szirti macska” ami a Szuahéli nyelvből származik. Ezek a kis vicces állatok főként a sivatagos területeket, illetve a száraz síkságokat kedvelik.

Nagyon kíváncsi természetű, vicces állatok, mivel két lábra állva figyeli a környezetét és így próbál felfigyelni a leselkedő ragadozókra. Igen gyors mozgása lehetővé teszi az elrejtőzését. Mivel a sivatagban nincs lehetősége az elrejtőzéshez, ezért földalatti kotorékokban él és húzza meg magát a tűző nap elől.

Ezek a vicces állatok nagyon játékosak, de félénkek is, mivel sok ragadozó állat vadászik rájuk. A Szurikáták csoportokban élnek és egy ilyen csoport elérheti akár a 30 egyedet is.

Gyönyörű és mókás külsejük miatt, az egyik legkedveltebb állatfajok között tartják számon. Ezek a vicces állatok állatkertben 12 évig is élhetnek, ahol igazi sztárként jelennek meg a látogatók előtt. Gyermekek és felnőttek tetszését egyaránt elnyerik.