Víz alatt lebegő bojli

Sokféle bojli létezik
Sokféle bojli létezik

A halak horogra csalogatása érdekében, rengeteg technikával találkozhatunk. Szinte minden halnak megvan a maga csalétke, amire könnyen és hamar rákap. A bojli főként a ponty kedvenc csemegéje, de az amur és akár a harcsai is bekaphatja, attól függően, hogy milyen ízesítést adunk neki.

Nyilvánvaló, hogy a növény és törmelékevő halak inkább fognak ráharapni egy édesebb típusú íz-világgal rendelkező csalira, míg a ragadozókat, mint amilyen a harcsa, a büdös vagy fűszeres ízesítés vonzza jobban. Érdemes lehet akár trükközni is kicsit, hogy megkönnyítsük a halak dolgát a keresésben. Amikor olyan hellyel állunk szemben, ahol nagyon iszapos a fenék, előfordulhat, hogy a csali annyira belesüllyed az iszapba, hogy ez nagymértékben lecsökkenti a kapás lehetőségét.

Erre találtak ki az úgynevezett pop-up speciális formát, ami a vízbe érve elkezd lebegni, így a víz alatt a bojli a talajtól eltávolodva található. Ebben a formában jobban ki tudja fejteni a hatását, ami a szaganyagokat illeti és egyben a halak is könnyedén megtalálják.