A babafürdetés apás program is lehet

Babafürdetés
Babafürdetés

Sok olyan férfi van, aki nem érez rá azonnal az apaszerepre és bizonytalannak tartja magát ezzel a dologgal kapcsolatban. Az anyukáknak azonban nem kell kétségbeesniük, hiszen a gyermekgondozás tanítható. Fokozatosan be lehet vonni az urakat is a babafürdetés folyamatába,

hiszen bizonyára szívesen segítenek a kicsi körüli tennivalókban. Ezzel elő lehet segíteni az apa-gyermek kapcsolat elmélyülését, úgyhogy érdemes kipróbálni a papás segítséggel való gondozást is. Arról nem is beszélve, hogy valakinek érdemes tartania a csecsemő fejét, amíg a másik fél beszappanozza és leöblíti a kis testet.

A szerepeket lehet cserélgetni, hogy a babafürdetés során cserélődjön az aktív és a passzív cselekvés. Elképzelhető, hogy a bébi először meg fog ijedni a víztől, ám valószínűleg nagyon hamar hozzászokik majd a pancsoláshoz.

Ezt látva, valószínűleg az urak is nagyon fellelkesednek majd és szívesebben vesznek részt nap mint nap a babafürdetés élményében. Persze a művelet megkezdése előtt, érdemes időben beszerezni a szükséges kellékeket a baba webáruházból, hogy tökéletes legyen a pancsolás.