A bugás hortenzia rövid jellemzése

Érdekességként meg kell említeni, hogy Japánból és Kínából származik. A bugás hortenzia megjelenése Európában a 19. századra tehető. A virágzása a nyári és az őszi hónapokban esedékes. A fehéres, sárgás és rózsaszínes szirmai teszik különlegessé.

A tavaszi metszésről egyáltalán nem szabad megfeledkezni, hiszen ha nem lesz kellően gondozva, akkor az idő múlásával elöregedik a töve. Metszés által a bokor megújul és terjedelmesebb virágokat hoz a friss hajtásokon. A bugás hortenzia jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat, így a fagy sem tesz kárt benne. Szereti az agyagos, homokos, jó vízáteresztő talajt, így az ültetésekor erre a dologra érdemes különös figyelmet fordítani. Mivel igényli a nedves környezetet, ezért a locsolásáról nem szabad megfeledkezni.

Ha a reggeli napsütés néhány órán keresztül éri, délutánra pedig árnyékba kerül, akkor megfelelően fog fejlődni. A bugás hortenzia a romantikus és az angolkertekben is megfigyelhető. Kiválóan feldobja a nagyobb tereket, hiszen idővel bokrosodik és a magassága elérheti a 2-4 métert.