A HDMI kábelek népszerűsége töretlen

Mindenekelőtt azt kell tudni, hogy ezt a szabványt a többcsatornás digitális hang, illetve a HD-video továbbítására fejlesztették ki. A HDMI kábelek legelső modelljét 2000-ben alkották meg a Silicon Image laboratóriumban.

Rendkívül gyorsan elnyerte a felhasználók tetszését, a népszerűsége pedig a mai napig töretlen. Napjainkban már a legújabb, legfejlettebb variációkat részesítik előnyben. Érdemes megemlíteni, hogy 4 típust különböztetnek meg. Verziótól függetlenül, a csatlakozás fordított irányú kompatibilitást biztosít.

A HDMI kábelek A, C és D változataival találkozhat az üzletekben. Ezek a jelölések a vezetékek közötti szerkezet és csatlakozó méret különbségre mutatnak rá, amit a vásárlás során vegyen figyelembe! Az A változatokat általában háztartásokban használják audio és video eszközök jelátvitelére.

A C jelöléssel ellátott vezetékeket a hordozható eszközök esetén választják, mint például a fényképezőgép, a videokamera vagy a laptop. A D micro HDMI kábelek okostelefonokhoz és táblagépekhez bizonyulnak ideálisnak.