A legjobb Xbox One játékok gyerekeknek – Útmutató szülőknek

Xbox One játékok
Xbox One játékok

A gyermekek életében mindig nagy jelentőséget töltöttek be a játékok. Természetesen, ennek formája teljesen eltérő lehet a modern világban, mint sok évtizeddel ezelőtt. Sajnos el kell mondani, hogy a digitális korban, a hagyományos interakciók gyakran csökkennek. Nem ritka, hogy a lurkók már inkább az online térben találkoznak egymással és szinte folyamatosan kapcsoltban vannak.

Nincs már olyan, hogy valaki nem tud reagálni arra, ha a barátjával történik bármi, mert arra azonnal érkezik valamilyen interakció a közösségi hálón keresztül. Ez teljesen átalakítja a kapcsolatokat. Nem lehet egyértelműen jónak vagy rossznak nevezni, inkább csak másnak, az új világ trendjeit. Érdemes ezekkel együtt változni, ami a szülőknek nem mindig egyszerű. Itt lép be a videojátékok kérdésköre.

Ezeket szabad engedni vagy jobb inkább minél tovább húzni a kapcsolatfelvételt? Lehet hallani rémtörténeteket teljesen elveszett gyermekekről, akik függővé váltak, azonban az kevésbé a programok oka, mert bár azok nagyon vonzóak, de beléjük menekülni csak azok fognak, akik a mindennapban semmilyen örömöt sem találnak. Mértékkel tehát minden megengedhető.

Az egyik igazán keresett konzol az Xbox One

Az Xbox One egy a Microsoft által kifejlesztett játékplatform, amit még 2013-ban dobtak piacra, az Xbox 360 utódjaként. Néhány évvel a debütálást követően jelent meg Slim verzió, majd pedig az Xbox One X kezdte el borzolni a kedélyeket.

A 8 magos AMD processzorral 2,3 Ghz-es órajellel párosul az X variánsnál. Az Xbox One S ennél valamivel gyengébb, mert csak 1,75 Ghz-et kapott. A konzolok magukból a legtöbbet 4K HDR TV-n tudják kihozni.

Az X az erősebb grafikai kártyák birtokában jobb felbontást kínál, de azért az S sem fog csalódást okozni, amennyiben valaki szeretne elmerülni a játékok világában. A technikai paramétereken túl, ami igazán számíthat, az a megfelelő játékok kiválasztása. Ezek megtalálása nem annyira egyszerű. A keresést nagyban meg tudják könnyíteni az olyan weboldalak, mint például a www.konzolkiraly.hu. Érdemes tehát itt alaposan körülnézned, mielőtt döntenél.

Milyen játékok kedveltek?

Szülőként tiltani nem érdemes, de azért alaposan megválogathatod, hogy milyen játékokkal szórakoztassa magát a fiatalság. Természetesen ügyelj mindig arra, hogy a korának leginkább megfelelőt válassz! Az egyedi grafikák és gyorsaság biztosan elnyeri majd a kicsik tetszését. A sportrajongóknak itt van máris a közismert FIFA, NBA 2K, Madden NFL.

Amennyiben a kalandot részesítik előnyben a lurkók, akkor az Assassin’s Creed vagy éppen a Tomb Raider az, ami remek szórakozást fog nyújtani. A Halo vagy a Call of Duty esélyt kínál a közös élmények szerzésére a barátok között. Amennyiben bármelyiket túl durvának tartanád, akkor bátran szelektálhatsz, mert bőven akad felhozatal, amikre lecserélheted azt, amit még nem szeretnél, hogy a gyerkőcöd közelebbről megismerjen.

A fejlesztők gondoltak arra, hogy talán olykor a régebbi programok kedvelői is kezükbe vennék a vezérlőket, így több Xbox 360 és eredeti Xbox játékokat lehet megeleveníteni a fejlettebb platformokon és visszahozhatóak ezáltal a régi, igazán pozitív érzések.