A monoblokkos hőszivattyú a környezetkímélő fűtési alternatíva

Manapság az egyik legkorszerűbb fűtési rendszer a hőszivattyú, ami akár 50%-kal kedvezőbb energiafogyasztást is eredményezhet, mint egy hagyományos gázkazán. Mivel többféle típusú hőszivattyút különböztetünk meg egymástól, a végleges döntés előtt számos szempontot figyelembe kell venni. A víz-levegő hőszivattyúk egyik fajtája a monoblokkos hőszivattyú, amely egyetlen kültéri egységgel rendelkezik, így nem igényel sok helyet.

A telepítése igen egyszerű és nem kell a lakásban a két egység közötti csövekkel bajlódni, viszont érzékeny az időjárás viszontagságaira, így minden esetben biztosítani kell az elfagyás elleni védelmet. A monoblokkos hőszivattyú egy könnyen kezelhető és karbantartható önműködő rendszer, amely akár pár nap alatt telepíthető és nagyban növeli az ingatlan értékét.

Továbbá, mint általában a hőszivattyúk esetében, ezzel a rendszerrel teljes mértékben kizárható a gázszivárgás, illetve a szénmonoxid mérgezés kockázata. Olyan kedvező tulajdonságok is jellemzik, mint a gazdaságos és környezetbarát működés, amelynek következtében nem szennyezi a levegőt és szállóport sem termel.