A rendszerek karbantartása egyszerűbb a CCleaner segítségével

Advanced Systemcare
Advanced Systemcare

A számítógép sokszor megtelik kelletlen alkalmazásokkal, mivel manapság rengeteg reklámszoftverként funkciónál, így egyesek telepítésével mások is feltevődnek a rendszerre. A rendszer optimális futásához néha ellenőrizni kell a felhasználói programok működését. Ebben segít az Advanced SystemCare, ami eredetileg a Windows alapú operációs rendszerekhez lett tervezve.

Főfunkciója a rendszer megfelelő karbantartása és a diagnosztika, aminek az elvégzését ajánlott időközönként megejteni. Az Advanced SystemCare periodikusan átvizsgálja az erőforrás-kihasználtságot, lemeztöredezettség mentesítés és a hibák kiküszöbölése a fő funkciója. Szinte minden verziójú Windows operációs rendszerre telepíthető, még a nemrég megjelent Windows 10-en is kiválóan fut.

Az Advanced SystemCare egyik hasznos képessége, hogy kitakaríthatjuk a hibás és már nem használt registry fájlokat, megszabadulhatunk a temporary fájloktól és a felgyülemlő nem használt adatoktól. Támogatást nyújt a malware és spyware programok ellen, amelyek lassítják a rendszert és felesleges erőforrásokat használnak el. Más takarítószoftver is létezik, aminek a letöltése és használata ingyenes.

Ilyen például a nagyon közkedvelt CCleaner, ami folyamatos gépdiagnosztikát biztosít számunkra. Alkalmas a rendszer gördülékenységének megőrzésére, az internetes adatok kitakarítására, mint például a cookiek, temporary fájlok és jelszavak letörlése. Nemcsak takarító funkciója van, hanem állandó futtatásának hála, folyamatos takarítást és optimalizálást is végez.

A CCleaner segítségével a rendszer hibás fájljait is megjavíthatjuk és pótolhatjuk a hiányzó DLL fájlokat egyaránt. Nemcsak az operációs rendszer megtakarítására, hanem egyéb felhasználói programok által generált adatok tisztítására is alkalmas. A CCleaner igen hasznos program a mindennapokban, főleg cégeknél érdemes használni, ahol sokféle felhasználó létezik. Ingyenesen elérhető szinte bárhol az interneten. Kezelése egyszerű és akár biztonsági mentést is lehet készíteni vele, a takarítást megelőzően.