A színvonalát máig megőrző a budafoki pezsgő

Budafoki pezsgő

A magyar hagyományok alapján elmondható, hogy minden ünnepségre vagy szertartásra egy adott ételt és italt fogyasztunk. Míg húsvét alkalmával a tojás és a sonka kerül előtérbe, úgy karácsonykor leginkábba a kalács. A budafoki pezsgő ugyancsak elengedhetetlen bizonyos események rendezésekor. Ki látott már szilveszteri mulatságot pezsgő nélkül?

Netán olyan esküvőt, ahol nem koccintanak a fiatal párral? Arról nem is beszélve, hogy milyen történelmet őriz maga a budafoki pezsgő! Köztudott, hogy az ital Törley József szakmai tudása révén jött létre, amit természetesen a híres franciaországi pezsgőkészítőktől sajátított el. Mára ennek az üdítő nedűnek a fogyasztása hagyománnyá vált és a legtöbben ragaszkodnak a Törley márkához.

Nyilván ez nem véletlen, ugyanis a budafoki pezsgő megőrizte a minőségét az idők során. Tény, hogy a világháborúk ellehetetlenítették a gyár fejlődését és a termelést, de szerencsére minden válságon sikerült felülkerekedni. Csakis így tudta elérni a mai sikerét, Magyarország híres, első számú pezsgője.