Az építő zselé helyes használata

A manikűrösök előszeretettel használják ezt az anyagot, hiszen csodaszép körmök készíthetőek általa. Az építő zselé felvitele előtt néhány teendőt el kell végezni. Amennyiben saját magának készíti el a manikűrt, akkor a kézfertőtlenítéssel kezdje. Ezután a buffer vagy a cseppreszelő által a körmök felületét kell bolyhosítani. Az előkészítő folyadékokról, azaz a Nail preperről és a primerről se feledkezzen el!

Ha a két réteg teljesen kiszáradt, akkor elhelyezhető a sablon a körömlemez alatt. Az építő zselé UV lámpa alatt köt meg. Először vékony rétegben egyenletesen kell eloszlatni a felületen. A megszilárdult anyag könnyen korrigálható és javítható.

Érdemes lapos ecsettel dolgozni, aminek a vége lehet ferde vagy egyenes. Ha teljesen megszáradt a felvitt réteg, akkor reszelő segítségével egyszerűen formázható. Az építő zselé számos kivitelben vásárolható meg. Az online üzletekben minden fontos kelléket megtalálhat. Az indítókészlet igazán jó választásnak bizonyulhat, ha azt szeretné, hogy a körmei mindig szépek legyenek.