Az esernyő világszerte kedvelt termék

Esernyő mindenféle színben

Az efféle termék egyfajta védekező eszköz a meleg, a fény és az eső ellen. Az esernyő régebbi változatainál a nyél fából vagy esetleg nádból készült, de napjainkban már fémből gyártják. A huzatát tekintve lehet vászon, pamut vagy selyem. Érdekesség a küllőkkel kapcsolatban, hogy korábban halcsontból készültek. Ma már ez másképp van, hiszen néhány acéldarabkából áll.

A termék széles körben való elterjedését az ipari forradalom hozta meg. Angliában gyártották a legtöbbet belőle. A 20. században az esernyő már nem divatcikk volt, hanem használati eszköz. Egyre nagyobb népszerűségre tett szert, sőt, a férfiak is egyre szívesebben viselték fekete színben egy elegáns hajlított véggel.

Később megjelentek az átlátszó anyagból készült darabok is, ezekkel azonban sok gond volt, ezért újabb esernyő anyagok után kellett nézni, amelyeket könnyebb volt tisztítani. Napjainkban igen sok változatból lehet választani, emellett rájöttek a cégek, hogy egy nagyon jó reklámeszköz. Kiváló lehetőség logózás, valamint népszerűsítés szempontjából.