Az idősebb korosztály és az extra szűz olívaolaj

Extra szűz olivaolaj
Extra szűz olivaolaj

A címet látva, bizonyára többekben felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért szükséges ilyen kontextusban az idősebb korosztály táplálkozásáról beszélni. A téma kapcsán azért bukkant fel az extra szűz olívaolaj, mert Magyarországon még mindig sok olyan háztartás van,

ahol valamilyen állati zsírt használnak a fogyasztók az ételek elkészítésére. Az idősebbekre jellemző, hogy ragaszkodnak még mindig ehhez a módszerhez, ami azonban hosszútávon komoly megbetegedéseket okozhat, éppen ezért érdemes lenne új ételkészítési módok után nézni.

Bár sokan idegenkednek az extra szűz olívaolaj használatától, nem feltétlenül kell ettől félni, mert ugyanolyan ízletes ételeket lehet a segítségével készíteni, mint az állati zsírral, legfeljebb az olajjal kevésbé lesznek hangsúlyosak és teltek az ízek.

Az extra szűz olívaolaj használatával azonban csökken a koleszterinszint, ami segít például abban, hogy a betegségek megelőzésének köszönhetően, az idősebben minél több időt tölthessenek el még a szeretteik körében.