Az ízületi gyulladás beazonosítása

izuletiAz emberi test sokkal érzékenyebb, mint ahogyan sokan képzelik. Egy pici gyulladás, eltérés, deformálódás, jelentős kellemetlenséggel járhat együtt. Ha csak az ízületi gyulladás panaszait vesszük sorra, máris világossá válik, hogy mennyi gonddal járhat, még egy kicsi terület fájdalma is.

Milyen tünetek jelentkeznek, amikor ízületi gyulladás üti fel a fejét Behatárolható részen fájdalmat érez, olyan helyen, ahol a mozgáshoz szükséges forgáspontok találhatóak. Ilyen lehet a könyök, csukló, térd, boka területe, de akár váll vagy nyaki résznél is előfordul.

Az ízületi gyulladás a fájdalomtól abban különbözik, hogy amíg kiterjedten, legtöbbször mozgatás alkalmával jelentkezik, addig a gyulladás lokalizálható, sokszor piros, duzzadt a bőrfelület és pihenő helyzetben is jól érezhető a kellemetlenség. Egyes esetekben a fájdalom enyhül, amikor elkezd mozogni. Ha ízületi gyulladás gyanúja áll fenn, akkor semmiképpen ne kezdjen önkezelésbe. Kezeléséhez és a mielőbbi felépüléshez orvosi szakvélemény szükséges, hogy a megfelelő gyulladáscsökkentőt alkalmazhassa rá.