Étrendváltoztatás pajzsmirigy betegség esetén

Pajzsmirigy betegség
Pajzsmirigy betegség

Sok esetben, amikor a családban valamilyen komoly betegség kerül a felszínre a családtagok mindenféle tanáccsal próbálnak segíteni, ami azonban nem mindig hasznos. Ha pajzsmirigy betegség derül ki valamelyik családtagjánál, akkor először is nézzen utána, hogy miről is van szó, miért is alakul ki!

Ne vádolja a beteget azzal, hogy csakis ő tehet a betegségéről, mivel az esetek többségében ez nem igaz! Inkább próbálja meg a beteget olyan táplálkozási tanácsokkal ellátni, amely specifikusan neki való! Például nagy tévhit, hogy a pajzsmirigyproblémákkal küzdőnek feltétlenül jódot kell bevinnie a szervezetébe.

Ez abban az esetben, ha túlműködésről van szó, akár káros is lehet. Azonban azt tanácsolhatja, hogy kerülje a nehezen emészthető ételeket, mivel ha a szervezet beteg és ilyen ételekkel kell megküzdenie, akkor dupla annyi energiát veszít, mint ha figyelne a beteg az étkezésére. Érdekes módon pajzsmirigy betegség esetén a tej és tejtermékek is a nehezen emészthető kategóriába, tehát tiltólistára kerülnek.