Figyelemre ösztönző nyomozós játékok

Nyomozós játékok

Felnőttként, amikor egy kis szabadidőnk engedi, kikapcsolódás gyanánt kellemes élményt nyújt egy jó kis krimi olvasása vagy film megtekintése. Sok értékes információt sajátíthatunk el, miközben remekül érezzük magunkat. Valahogy így van ez a nyomozós játékok esetében is. Ezeket azonban nem mi, szülők, hanem a gyerekek tudják a leginkább értékelni. Sajnálatos módon egy olyan világot élünk, ahol mindig résen kell lenni, nehogy valaki átverjen és kihasználjon bennünket.

Ha már egészen kicsi kortól kezdve bizonyos szinten ráhangolódnak a különféle bűntények felkutatására a nyomozós játékok révén, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy egészséges kételkedés fog megfogalmazódni a lurkókban, aminek aztán sokszor hasznát vehetik felnőttként is.

El sem hinnénk, hogy milyen összefüggéseket ismerhet fel a gyermek, ha az agya idejében ráhangolódik a rejtélyek felkutatására. A természetes ösztönök felébresztésében a nyomozós játékok jelentős sikert érhetnek el. Teszteljük azokat bátran, és figyeljük a pozitív hatást. Gondoskodjunk arról, hogy szemünk fényét soha senki ne tudja majd átrázni.