A fogpótlás híd árak befolyásoló tényezői

Fogpótlás híd árak

Sajnos, a fogaink nem elég időtállóak, ezért időnként egy-egy kezelésre szorul, illetve van, amikor már nem menthetők, így ki is kell húzni ezeket. Egynek a hiánya nem túl zavaró, főleg, ha hátul van, de ha már több is menthetetlen, akkor komolyan el kell gondolkodni a fogpótlásról.

Sőt, csupán egy darab eltávolítása esetén is ajánlott különféle fogászati eljárásokat alkalmazni, mert a keletkezett rés miatt a többi fog is elmozdulhat, és a rágásban is nehézséget okozhat. A fogpótlás híd árak elsősorban attól függnek, hogy hány műfog kell beépítésre kerüljön.

Tehát érdemes minél hamarabb lépni, hogy még azelőtt helyrehozzák a mosolyunkat, mielőtt a fennálló rendellenesség újabbakat okoz, és esetleg újabb húzásra és pótlásra lesz szükség. Továbbá tudni kell, hogy a fogpótlás híd árak aszerint is változnak, hogy mennyi előkészületre van szükség, mert ha például az úgynevezett pillérfogak is kezelésre szorulnak, akkor az megnövelheti a végösszeget.

Igaz ugyan, hogy ez nem konkrétan a hiány eltüntetését szolgáló beavatkozás része, de ezt is el kell végezni, hogy a híd felkerülhessen, így lényegében ezt is bele kell kalkulálni a költségekbe. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen anyagokkal és technológiákkal dolgozik a fogorvos, illetve a hidat elkészítő technikus, így a fogpótlás híd árak nőhetnek, ha a drágább alapanyagok és a modernebb módszerek mellett voksol.

A kiadások pedig csak egyre emelkednek, ha nem csak egy vagy pár fogról van szó, hanem a teljes felső vagy alsó fogsorról, esetleg mindkettőről. A felső fogsor pótlása lényegesen többe kerülhet, mint egy híd elkészítése és felhelyezése, és az alapján sem lehet utánaszámolni, hogy a fogpótlás árakat beszorozzuk a szükséges műfogak számával.

A felső fogsor pótlása más technikát igényel, mint amikor csak egy szemfogat vagy rágófogat kell újraépíteni. A végső összeg alakulását csak egy konzultáció után lehet megállapítani, amelynek során az orvos felméri, hogy milyen teendők vannak a felső fogsor pótlása előtt, és megegyeznek, hogy porcelán vagy cirkónium felhasználásával dolgozzanak.