Fogszabályzós fogkefe a fogorvosok ajánlásával

A szabálytalan fogsor korrekciójára szolgáló eszköz speciális szerkezete miatt, a hagyományos fogápolási alkalmatosságok nem használhatóak a fogak tisztítására. A hagyományos kefékkel nem lehet hatékonyan tisztítani a szájat, mivel a sörték egyszerűen nem érnek el sok helyre. A fogszabályzós fogkefe azonban figyelembe veszi ennek a korrekciós rendszernek az összes jellemzőjét.

Általánosan elterjedt nézet, hogy fogszabályzó viselése közben is lehet hagyományos fogkefét használni, amennyiben a sörték puhák. A fogorvosok viszont ezt másképp gondolják. Ezen kívül, a tanulmányok is kimutatták, hogy a fogszabályzós fogkefe használatának mellőzése kétszeresére növelheti a fogszuvasodás esélyét.

Ez az eszköz nagyon hasonlít a hagyományos fogkeféhez. A leglényegesebb különbség az, hogy a sörték hossza a középső részen lecsökken. Úgy gondolják, hogy ez a forma lehetővé teszi a fogszabályozó és a fog tisztítását egyszerre. A fogszabályzós fogkefével történő fogmosást ajánlott minden étkezés után elvégezni, majd fogselymet használni.