A gennyes mandulagyulladás tünetei, kezelése házilag

Mandulagyulladás kezelése házilag

A mandulagyulladás egy olyan betegség, amely a nyirokmirigyeket támadja meg. A baktériumok, vírusok itt telepednek meg, és a szervezet azonnal megakadályozza azok szaporodását. Melyek a mandulagyulladás tünetei és lelki okai?

Nagyon egyszerűen felismerhető a gennyes mandulagyulladás. Hidegrázás, láz, étvágytalanság jellemzi. Sokszor minden nyelés fájdalmassá válik. A mandulagyulladás tünetei közé tartozik a mandulák megdagadása, amit a nyak oldalsó részénél lehet észrevenni. A mandulagyulladás lelki okai között több is szerepelhet. Egy nyomasztó dolog is állhat a háttérben. Vannak esetek, amikor a tüszős mandulagyulladás úgy alakul ki, hogy nem merjük kimondani a mondanivalónkat, és a visszatartott szó megfertőzi a szervezetet.

A mandulagyulladás kezelése házilag könnyedén kivitelezhető, hiszen hideg italokkal, joghurttal vagy fagylalttal könnyedén lehet csillapítani a fájdalmat. Esetenként lázcsillapító is szedhető. Ha 1-2 napon belül nem múlik el a torokgyulladás, akkor orvoshoz kell fordulni!