Güde rönkhasító – fafeldolgozás könnyedén

Számtalan előnye van a fával történő fűtésnek, elég ha csak a cserépkályha vagy a kandalló nyújtotta meghitt hangulatra gondolunk. Ám az tagadhatatlan, hogy a faanyag előkészítése bizony fáradtságos feladat. Szerencsére, ebben a Güde rönkhasító gépe hatalmas segítséget jelenthet.

Az architektúra megtervezésekor a biztonság volt az elsődleges szempont, így a könnyű kezelhetőség mellett, a véletlen balesetek esélye is minimális. Otthoni felhasználásra ráadásul a Güde rönkhasító teljesítménye szinte minden esetben elegendő. Csupán arra kell figyelnünk, hogy a félméteres maximális hosszt és a 35 centiméteres átmérőt szem előtt tartsuk. Ezt leszámítva, a 8 tonnás hasítóerő még a csomós darabokkal is könnyedén megbirkózik.

Ennek tükrében elmondható, hogy a Güde rönkhasító használatával rengeteg idő és energiát spórolhatunk meg, arról nem is beszélve, hogy a kézi favágás elhagyásával a sérülések száma is minimalizálható. Olyan háztartásokban tehát, ahol a tüzelés fával történik, óriási hasznát vehetjük egy ilyen hasítógépnek.