Hegymászó kötél a biztonságos mászáshoz

Hegymászó kötél

Amikor egy magas helyre törekszünk, de azt nem kitaposott úton tesszük meg, akkor megfelelő segédeszközöket kell igénybe vegyünk, hogy biztosan célba érkezzünk. Nagyon nagy gonddal kialakított a hegymászó kötél, hiszen ennek életmentő szerepe van olykor. Csakis akkor indulhatunk el ezzel egy túrára, ha teljes egészében rábízhatjuk az életünket.

Természetesen, a gyártók megtesznek minden tőlük telhetőt, de a használat során olykor történhetnek olyan események, amikor a hegymászó kötél már nem bírja tovább a feszültséget, és megadja magát. Ha azonban alapos körültekintéssel bánunk ezzel, akkor nem kell tartanunk a szakadástól. Kerüljük el a kiálló és éles szikrarészeket, amelyek dörzsölhetik, kikezdhetik a hegymászó kötél felületét.

Mindig mérjük fel az igényeket, és legyen kéznél elegendő hosszúságú. A terhelhetőség egy másik fontos feltétel, amit szem előtt kell tartani. A hegymászó kötél egyszerűen beszerezhető, akár online is a kayasafety.hu oldalon, néhány kattintással. Ismerjük meg a termékek sajátosságait, és alkalmazzuk azokat bátran!