Hogyan állítható be a nyomáskapcsoló?

Nyomáskapcsoló

Háztartásunk vízellátásról a vízszivattyúk gondoskodnak. Ezeknek az indítását és leállítását jellemzően a nyomáskapcsoló vezérli. A kapcsoló bekapcsolási és kikapcsolási nyomással is el van látva. A bekapcsolási nyomás elindítja a szivattyút, míg a kikapcsolási nyomás elzárja annak működését.

Szükségünk lehet a nyomás növelésére akkor, ha az előre beállított tartomány nem nyújt kielégítő nyomást, amikor a víz az otthonába ér, vagy ha nincs elegendő nyomás a zuhanyzóban és a csaptelepekben, esetleg a locsolófejek nagyobbat igényelnek. A nyomáskapcsoló kívánt tartományának beállítása néhány egyszerű lépésben történik. Távolítsa el a nyomáskapcsoló fedelét!

A gyári beállítások az eszköz fedelén belül találhatók. A be- és kikapcsolási nyomás növeléséhez vagy csökkentéséhez a középső rugó tetején lévő anyát kell elforgatni. Forgassa el az anyacsavart az óramutató járásával ellentétes irányba, ha csökkenteni szeretné! Amennyiben növelni szeretné, úgy forgassa el az anyát az óramutató járásával megegyezően!