Hotelból kastélyba: így néz ki ma a De La Motte

De La Motte Kastély

Amikor valaki úgy dönt, hogy egy kastélyban szeretne megszállni, akkor ezt nem úgy gondolja, hogy az akkori körülményeket kívánja visszahozni. Inkább azt szeretné, hogy a mai modern kényelem mellett, kapjon valamilyen plusz élményt a helytől. A De La Motte Kastély hotelszobái képesek arra, hogy ezt a kényelmet megadják a vendégeknek. A 30 szobájukból bármelyiket kiveheti a látogató. Biztos lehet, hogy mindegyikben talál majd valamilyen egyedi jellemzőt, ami csak abban a szobában van.

Mindezek mellett, a kényelem sem maradhat el, hiszen senki sem szeretné az estéit a száz évvel ezelőtti matracokon eltölteni, de ha az ágykeret rusztikus, akkor azzal semmi gond nincs. Ezt a fajta kényes egyensúlyt képesek voltak a De La Motte Kastély tulajdonosai megtartani. A vendégek kényelemben, mégis több száz évvel ezelőtti környezetben tölthetik el a napjaikat. A De La Motte Kastély felújítására és lakhatóvá tételére rengeteg időt és pénzt szántak.

Ez már az első pillantásra látszik az épületről. Abban igyekeztek, hogy ami az eredeti formájában megtartható, az úgy is maradjon. Ez nem azt jelenti, hogy a De La Motte Kastély szobái és társalgói még mindig omladozófélben vannak. Szó sincs róla! Aki belép a főajtón, az máris megcsodálhatja a gyönyörű élénk freskókat és szépen csiszolt, lakkozott padlózatot. Ez egyáltalán nem nyújt öreges hatást, inkább megtorpanásra és csodálkozásra készteti az embert. Nem tud csak úgy elhaladni egy szoba mellett sem a látogató, hiszen a De La Motte Kastély mindegyik társalgójának van egy különleges és egyedi hangulata.

Ezt szívhatja magába az, aki a kastély hoteljét választja magának a kikapcsolódása céljaként. Az 1700-as évekbeli belsőépítészek ugyanis bővelkedtek a meglepetésekben. Olyan falfestést figyelhet meg egy-egy helyiségben, amelyik optikai illúzióként tágítja a teret. Természetesen, itt is megjelennek az egymásba nyíló helyiségek, amelyek jellemzőek a kastélyok belső kialakítására. Azonban olyan szobákat is láthat a De La Motte Kastély belsejében, amit máshol nem. Ilyen a híres madaras szoba is.