Külföldi utazás előtt erősítsük gyermekünket probiotikumokkal

probiotikus-probiotikumok.hu
probiotikus-probiotikumok.hu

Minden szülő aggódik gyereke betegsége esetén. Igyekszünk mindent megtenni a kicsikért, időben orvoshoz visszük, gondosan beadjuk a felírt gyógyszert, vitaminokat adunk neki, lessük minden óhaját kívánságát. A probiotikumokról azonban megfeledkezünk, pedig – amint a probiotikus-probiotikumok.hu oldalon olvashatjuk – nagy segítséget jelentenek a gyógyulásban.

A bakteriális vagy gombás fertőzések ellen rendszerint az antibiotikumok a leghatásosabbak, ám azok kíméletlenül megtizedelik a jótékony hatású baktériumokat is. Ha a bélflóra egyensúlya zavart szenved, akkor a gyermek étvágytalan lesz, a beleerőltetett táplálék pedig nem szívódik fel rendesen, hasmenés, hasfájás üti fel a fejét. A probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek és táplálékkiegészítők helyreállíthatják az antibiotikumok által megbontott bélflóra egyensúlyt, így visszaáll a gyerek étvágya, újra jó lesz az emésztése.

Egy felmérés szerint a rotavírus okozta fertőző hasmenésben szenvedő gyerekek hamarabb felgyógyulnak, ha probiotikumokat is kapnak a folyadékpótló oldat mellé.

Amennyiben rendszeresen adunk gyermekeinknek probiotikum tartalmú készítményeket, akkor a székrekedéstől is megóvjuk őket.

Többnapos utazás, kirándulás előtt is ajánlott a probiotikum kúra, különösen ha más országban töltjük a szabadságunkat. A gyerekeknél ilyenkor gyakori a hasmenés, ami a szokatlan klíma, a változások miatti izgalom révén alakul ki.

A probiotikum tartalmú étrend-kiegészítők, élelmiszerek fogyasztása mellett figyeljünk a gyermek változatos táplálkozására is. Juttassunk szervezetükbe minél több zöldséget és gyümölcsöt, amelyek kiváló vitaminforrások, és rosttartalmuk révén a bélflóra egyensúlyát is jótékonyan befolyásolják.