A meddőség hátterében sok minden állhat

Meddőség okai

Vannak, akiknek genetikai okok miatt nem lehet gyermekük, ami ellen sajnos nem lehet tenni. Azonban vannak esetek, amikor bizonyos külső tényezők és egyéb betegségek állnak a meddőség hátterében. Éppen ezért, érdemes utánanézni az okoknak, hiszen ha felismerik és változtatnak ezeken, illetve orvosolják a problémákat, akkor az oly régen és nagyon vágyott kisded megérkezhet a családba.

Tudta például, hogy a meddőség oka a hideg láb is lehet? Furcsán hangozhat, de orvosi tények támasztják alá ezt a kijelentést. Ugyanis a hideg láb közvetlen eredménye a női nemi szervek szöveteinek összehúzódása és azok vérellátásának romlása. Tehát, akinek nyáron is hideg a lába, annak mindenképpen érdemes ezzel foglalkoznia, ha babaprojektbe fogna, illetve már több sikertelen próbálkozáson is túlesett.

Ajánlott minden este melegíteni az alsó végtagokat, nemcsak zoknival, takaróval, hanem meleg vizes tömlővel meggymag párnával vagy sópárnával. Ugyanakkor a hideg láb a stressz velejárója is lehet, így az ok kezelésre is figyelmet kell fordítani. A meddőség okainak elhárításához amúgy is meg kell szabadulni a stressztől, így ez mindenképpen hasznos lehet.

Továbbá, meddőség esetén javallott kivizsgáltatni az inzulinrezisztencia jelenlétét is, ugyanis ez nagy százalékban okoz terméketlenséget és sajnos a lakosság 60 százalékát érinti. Ha emiatt nem tud valaki teherbe esni, akkor az egy egészen kedvezőnek mondható helyzet, ugyanis megfelelő diéta segítségével és lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztásával könnyen orvosolható a probléma.

Csak fel kell keresni egy specialistát a pontos vércukor terheléses vizsgálat eredményeivel, aki ezeknek függvényben elmondja, hogy mire kell odafigyelni ezentúl az étkezésekkor, mi az amit erősen ajánlott elhagyni az étrendből és mennyi az a mennyiség a szénhidrátból, amit ilyen értékek mellett be szabad vinni a szervezetbe. Ezen tudnivalók ismeretében, a lassú felszívódású szénhidrátok táblázatból egyszerűen összeválogathatóak azok az élelmiszerek és alapanyagok, amelyek beleférnek egy-egy napi menübe.