Mennyibe kerül egy lézeres szemműtét egy magánrendelőben?

Sok ember hosszú éveken keresztül visel szemüveget, kontaktlencsét, pedig meglehet, hogy letehetné ezeket, mert egy lézeres szemműtét eredményeképpen visszanyerhetné éleslátását. Persze mindenki tudja, hogy a magánrendelőkben viszonylag komoly összeget kell kifizetni a kezelésekért, és ezekkel az összegekkel érdemes tisztában lenni, még mielőtt döntenénk. A Budai Szemészeti Központ oldalán (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) könnyen tájékozódhat a különböző lézeres szemműtét típusok árairól. Ebben a központban általában négyfajta lézeres szemműtétet szoktak a szakorvosok elvégezni.

Mielőtt ezeket ismertetnénk, kijelenthetjük, hogy az a fajta beavatkozás okozza a legkevesebb kellemetlenséget, illetve a regeneráció is annál a leggyorsabb, amelyikért a legtöbbet kell fizetni. A PRK az az eljárás sarokkő, ahonnan a lézeres látásjavító műtétek indultak világhódító útjukra. Az első beavatkozások óta nagyon sokat fejlődött a technológia, bár mind a mai napig ez az operáció jár a legtöbb kellemetlenséggel. Eltelhet 7-10 nap is a műtött személy ismételt munkába állásáig, viszont ez a legolcsóbb eljárás.

Bár, ha számoljuk a munkából kieső idő költségét is, akkor már nem biztos, hogy ez a legolcsóbb. Az érintésmentes Zero-Touch eljárás esetében a látás hamarabb kitisztul, mint a PRK után, és a regenerálódás is gyorsabban lezajlik, bár el kell mondani, hogy a lebenyes lézeres szemműtétekhez képest még mindig hosszabb időt vesz igénybe. A szakorvos egy speciális eszközzel lebenyt hoz létre a szaruhártya megfelelő rétegében a LASIK lézeres szemműtét során, és ezt felhajtva végzi el a dioptriajavító beavatkozást.

Ez egy igazán kíméletes metódus, a páciensnél már néhány órával a műtét után éleslátás alakul ki. Az összes műtét közül a FEMTO kezelés a legprofibb, de ugyanakkor a legdrágább is. A páciensek többségénél a kezelés után rögtön vagy legkésőbb néhány óra múlva éles kép alakul ki. Akár már másnap is munkába állhat a FEMTO eljáráson túlesett személy. A műtét egyetlen hátulütője a magas ár.