Miben tud segíteni egy pályázati tanácsadó cég?

Amikor egy vállalkozó a cége fejlesztését tervezi, felmerül a kérdés, hogy milyen forráslehetőségei vannak. Több alternatív lehetőség is kínálkozik egy beruházási döntés meghozatalakor, a finanszírozási konstrukció kiválasztása során. Egy pályázati tanácsadó cég több téren is tud segíteni különféle vállalkozásoknak. Érthető módon, mindenki arra törekszik, hogy a legkedvezőbb feltételrendszer keretében jusson a szükséges forráshoz.

Ezért mindenképpen érdemes szakértők tanácsát kikérni, akik magas képzettségükkel, tudásukkal mindenben segítenek. Persze azt tudjuk, hogy talán a saját forrás az, ami a legolcsóbbnak kínálkozik, de ez nem mindig igaz. A kis- és középvállalkozásoknak a pályázat, hitel és tőke hármasa közül, a pályázat kínálja a legelőnyösebb feltételeket. Tulajdonképpen a pályázati forrás első látásra ingyen pénznek tűnik, de ebben az esetben is vannak fontos előírások, kötelezettségek, amelyek költségeket jelentenek az adott cégnek.

Ráadásul az EU támogatásoknak van egy hatalmas hátrányuk, mert nem mindig akkor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozónak szüksége volna a forrásra. Ha pedig éppen van, akkor általában a cégtulajdonos a pályázati kiíráshoz kell hangolja a projektjét. A Forrás Centrum pályázatfigyelői szolgáltatása nagyon hasznos lehet, hiszen azonnal szólnak a leendő pályázónak, ha új pályázati kiírás vagy kedvező hitelkonstrukció jelenik meg. Így a szolgáltatásra feliratkozott ügyfelek nem maradnak le egyetlen forráslehetőségről sem.

Persze, például az EU pályázatokat meg is kell nyerni, rendkívül szakszerű, profi módon elkészített dokumentum segítségével. Ekkor van szükség a pályázatíró munkájára, aki sikerdíjas konstrukcióban készíti el a dokumentációt. Nagy precizitást és szerteágazó ismereteket igényel ez a munka, amivel a Forrás Centrum munkatársai rendelkeznek. Ajánlott rájuk bízni a pályázatírói feladatot, ha azt akarjuk, hogy a dokumentáció elnyerje az illetékes bizottság tetszését. Csak profi módon elkészített pályázattal nyerhetünk a nagy konkurencia ellenében.