Miért fontos, hogy a babasampon bio legyen?

babasampon
Bio babasampon

A babák bőrének ápolásához másfajta termékekre van szükség, mint a felnőttek esetében. De mit jelent a másfajta és elég-e vajon, ha valamire rá van írva, hogy bababarát és/vagy csecsemőknek készült?! Sajnos az igazság az, hogy egyáltalán nem elég. Nagyon hasznos információ a biztonságuk érdekében, ha egy termék bőrgyógyászatilag tesztelt!

Minden esetben meg kell nézni az összetevők listáját, mert egy babasampon is tartalmazhat olyan anyagokat, amelyek rövid- vagy hosszútávon gondot okozhatnak a számukra. Csak a tanúsított bio babasampon esetében lehet tudni, hogy várhatóan nem fog a kicsi kellemetlen mellékhatásoktól szenvedni, de még ezek esetében is figyelembe kell venni az egyéni allergiákat.

Ugyanis természetes anyagokra is lehet valaki érzékeny, tehát a bio babasampon esetében sem érdemes elhanyagolni azon listának az elolvasását, ami a gyártás során felhasznált ható- és kísérőanyagokat sorolja fel.

A bio babasampon előállításakor kötelezően kerülnek mindenféle szintetikus összetevőt, mesterséges illatanyagot, tartósítószert és az apróságokra kiemelt veszélyt jelentő SLS és SLES sem kerülhet a termék közelébe, de még így is lehet, hogy éppen valamelyik növényi kivonat okoz problémát.

Szerencsére a természetes babasampon többféle változatban is kapható, így minden babának meg lehet találni a megfelelő, kockázatmentes alternatívát, csak nagyon alaposnak kell lenni. Hiszen egyetlen szülő sem szeretne saját kezűleg kellemetlenséget okozni a gyermekének.

Éppen ezért kell fokozottan körültekintőnek lenni a babasampon kiválasztása során is. A BIOLA oldalán többféle bőrgyógyászatilag tesztelt babasampon is szerepel a kínálatban, amelyek várhatóan nem fognak mellékhatásokat előidézni.

Ha pedig megtalálja a tökéletes terméket a pici hajának a tisztításához, ápolásához, akkor érdemes megtekinteni a többi, kimondottan csecsemőknek készült bio tisztálkodó és bőrápoló készítményt is, mert itt csak olyan termékek kaphatnak helyet a választékban, amelyek tanúsítvánnyal rendelkeznek a tisztaságukról és hatékonyságukról.

Tehát a BIOLA termékei sokkal nagyobb biztonsággal alkalmazhatóak, mint amelyek a nagyáruházak polcain és drogáriákban sorakoznak, mert ezek esetében a legnagyobb veszélyforrások, a kockázatosabb szintetikus anyagok garantáltan nem kapnak szerepet a gyártás során!