Miért hasznos egy kis vagy középvállalkozás számára a tanúsítvány vagy egyéb kitűntetésre szolgáló eszköz?

www.megbizhatoceg.com
www.megbizhatoceg.com

A legtöbb vállalakozás országunkban úgy véli, hogy a különböző megkülönböztetésre szolgáló projektek, amelyeknek a célja, hogy kiemelje a vállalkozást a konkurencia közül az csak a nagy cégeket illeti meg. Ez egy nagy tévedés. Igaz az, hogy általában ezekben a projektekben való részvétel nagyon költséges, de léteznek olyan projektek is amik a mikro és makro vállalkozásokat egyaránt megcélozzák.

Minden vállalkozás számára nagyon fontos tényező, hogy milyen képet tud magáról kialakítani az ügyfelek és partnerek körében. A mai gyorsan változó világban nagyon fontos tényező, hogy a vállalkozások mennyire tudnak lépést tartani a trendekkel. 10-15 évvel ezelőtt még a vélemények a cégekről, szóról szóra terjedtek, manapság pedig mondhatni majdnem minden információt az internetről kapunk meg. Tehát azok, akik nincsenek, fent az interneten nagy hátrányt szenvednek, hisz a potenciális vevő sajnos nem tudja, hogy létezik.

Manapság a kitűnés a konkurencia közül még nehezebb. A statisztika szerint az ügyfelek 95% akik internettel rendelkeznek, már az interneten szerzi be az információt az adott cégről. Ebből következik, hogy a világháló minden vállalkozás számára prioritást kell, hogy élvezzen, ha boldogulni szeretne, hisz mára ez a legkeresettebb csatorna, amin az ügyfelek el tudnak jutni hozzánk. És ezért is olyan fontos, hogy pozitív képet tudjunk kialakítani magunkról az interneten.

Erre a célra szolgálnak a különböző vizsgálatokat végző tanúsítványokat kibocsájtó projektek. Manapság már nagyon sok fajta tanúsítványról tudunk beszélni, vannak, amelyek kimondottan iparágakat céloz meg, de léteznek olyanok is amelyek vizsgálata minden vállalkozásra kiterjed. Ami ritka viszont, hogy ezek a tanúsítványok anyagi viszonylatban mindenki számára elérhetőek legyenek. De szerencsére létezik ilyen is. Itt van példának okáért a Megbízható Cég Tanúsítvány (www.megbizhatoceg.com) ahol a vizsgálat teljesen ingyenes. Azok a vállalkozások, akik igényt tartanak, erre a tanúsítványra annak egy egyszeri 9900 Ft kell kifizetnie, ami a papír tanúsítványon és matricákon kívül a projekt weboldalán is megjelenik, ahol létrehozhatnak maguknak egy elektronikus névjegykártyát, amin belül különböző információkat adhatnak meg magukról. Ez a tanúsítvány arra szolgál a résztvevő vállalkozásoknak, hogy az ügyfelek és partnerek egy megerősítést kapjanak arról, hogy az adott vállalkozás nem rendelkezik negatív fogyasztói véleménnyel az interneten.

A piacon természetesen több más tanúsítványokat kibocsájtó projekt is létezik, amelyeket érdemes megvizsgálni, hisz ezek a tanúsítványok nagymértékben hozzá tudnak járulni az új ügyfelek pozitív megerősítésében, ami a mai világban egy nagyon fontos tényező.