Mikor lettek ilyen népszerűek a PVC nyílászárók Magyarországon?

Megalapozott, jól átgondolt döntést kell hoznia minden háztulajdonosnak, aki a nyílászárók cseréjét tervezi, mert ilyen munkálatot több évtizedre végeztetünk. Ablakvásárlásnál például kulcsfontosságú a profil anyaga, mint ahogyan az is, hogy megbízható vállalkozástól vásároljunk. A VEKA PVC nyílászárók külön említést érdemelnek.

Az alumínium és a műanyag ablak egyaránt remek választást jelenthet, ámbár az utóbbinak van néhány olyan előnye, mint például a költséghatékonyság. Egy lakásfelújítás vagy építkezés minden esetben megterheli a családi büdzsét, így érthető, hogy az érintettek keresik a legjobb, leginkább megfizethető megoldásokat.

Nyilván nem szeretnénk többet költeni az ablakvásárlásra, mint amennyit feltétlenül szükséges, a nyílászáró beépítés pedig nem olcsó mulatság, ráadásul az esetek többségében nem is csak egy ablakot kell kicserélni. Egy ingatlanban pedig nemcsak az ablakok szorulnak felújításra, hanem számtalan egyéb munka is adódik. Extra bontási műveletekkel is járhat a régi ablakok lecserélése.

Anyagi szempontból egyértelműen a műanyag ablak jelenti az olcsóbb megoldást. Az alumínium változatok 50%-kal vagy még annál is magasabb kiadást jelenthetnek. Már ezért sem meglepő a tény, hogy igazán népszerűek hazánkban a PVC nyílászárók. Előnyük továbbá, hogy a műanyag ablakok akár évtizedeket is kibírnak anélkül, hogy komolyabb kiadást jelentő javítási munkát kellene végezni ezeken.

Az alumínium ablakok legnagyobb előnyeként szokták emlegetni a tartósságukat és a stabilitásukat, ami párosul hatalmas teherbírással is. Középületek és bevásárlóközpontok esetében elsődleges szempont a lehető leghosszabb élettartam, ezért is választják ezekre az épületekre az alumínium nyílászárókat. Ráadásul a cégeknél kevésbé számítanak a több százezer forintos eltérések, mint a háztartásokban.

Ugyanakkor a magas minőségű kategóriába tartozó műanyag ablakok is megközelíthetik az alumíniumból készült változatok stabilitását. Több évtizedet képes kibírni egy színvonalas műanyag ablak is, minimális karbantartás mellett. Ezért célszerű minőségi műanyag nyílászárót választanunk, mivel ezek olcsóbbak, minimális karbantartást igényelnek, és rendkívül egyszerű a tisztításuk. Az ára viszonylag hamar megtérül a megspórolt fűtési költségekből.

De beszéljünk a megjelenésről is! A műanyag ablakokról a legtöbb embernek a hófehér változatok jutnak eszébe, amik nem minden épülethez illenek. Azonban ez az állítás nem állja meg a helyét, mivel ma már rengeteg színes fóliával lehet emelni az ablakprofil megjelenésén.

A veka.hu weboldalon megtekinthetjük a szebbnél szebb színekben, árnyalatokban pompázó műanyag profilokat, és biztosan meg fogjuk találni azt a színt, ami a házunkhoz tökéletesen passzol, tetszik a szemünknek. A minőségi műanyag ablakok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. A zajos városokban ez utóbbi nagyon jól jön, hiszen a klasszikus nyílászárókkal ellentétben, ezek kizárják az utca zaját, így maximális nyugalom teremthető meg a lakásban, biztosítható a zavartalan pihenés.