Mire számíthatunk nyugdíj ügyben 2015-ben?

Nyugdíj Előtakarékosság
Nyugdíj Előtakarékosság

Az elmúlt hónapokban már gyakran olvashattunk, hallhattunk az állami nyugdíjrendszer működésképtelenségéről. Jogosan merülhet tehát fel Önben, hogy tíz, húsz év múlva mi lesz a helyzet, ha nyugdíjba vonulásáról van szó. Miként fogja megélhetését biztosítani a nyugdíjas években, ha kizárólag az állami rendszertől kapott pénzre számíthat? A helyzet bonyolultabb mint sokan gondolnánk, és a megoldás – mára egyértelműen bebizonyosodott -, az öngondoskodásban rejlik.

 

2015-ben is fontos tehát, hogy takarékoskodjon a nyugdíjas évekre, és a megfelelő megtakarítási forma kiválasztásával tegyen az anyagi biztonság érdekében. Háromféle lehetőség közül választhatnak azok, akik felelősen gondolkodva már a munkával töltött évek idején tennének saját boldogulásuk érdekében. Az önkéntes nyugdíjpénztár mellett az egyre többek által választott Nyugdíj Előtakarékossági Számla, és a nyugdíjbiztosítás is nagy népszerűségnek örvendenek, méghozzá többek között az adójóváírás lehetősége miatt.

 

A http://nyugdijbiztositas.com/nyugdij-elotakarekossag-2015/  információi is alátámasztják, hogy a befektetéses életbiztosítások minden korábbinál kelendőbbek, hiszen évente akár 130 ezer forint SZJA kedvezmény is visszaigényelhető rajtuk keresztül. A befektetési portfólió egyénre szabott összeállításának lehetősége további pozitívum, és az évi akár 8-10 százalékos hozam sem elhanyagolható szempont.

 

Miként az elmúlt években, így 2015-ben is lehetősége nyílik az érdeklődőknek arra, hogy független szakértő segítségét kérjék a biztosítók megszámlálhatatlanul sok ajánlatának áttekintéséhez. Tudjon meg többet az aktualitásokról és az Ön számára minden szempontból megfelelő lehetőségekről online kalkuáltor, és igazi profik segítségével!