Mit is jelent a kondenzációs kémény?

Kondenzációs kémény
Kondenzációs kémény

Mindenki szeretné megtalálni azt a fűtési megoldást, ami egyszerre biztonságos és gazdaságos is. Ebben segíthet az embereknek a kondenzációs kémény, ami ötvözni tudja a fent említett két fontos adottságot.

Mielőtt azonban bárki is a megvétel és beszerelés mellett dönt, néhány fontos dolgot tudni kell a termékkel kapcsolatban. A kémények építésénél mindig kiemelkedő tényező, amit sosem szabad elfelejteni, hogy párazáró anyagból készüljön.

Ez azért lényeges, mert a kondenzációs kémény belsejében is van vízkiválasztás, és méghozzá nem is kevés, ugyanis ez napi szinte több litert is jelenthet. A légnemű anyagok hőmérséklete meghatározza, hogy a kondenzációs kémény mennyi párát tud magába foglalni.

A kondenzáció akkor áll fenn, amikor a megemelkedett hőfokú, páradús légnemű anyag elkezd lehűlni és emiatt a benne található párát már nem tudja magába tartani, ami miatt végbemegy a kicsapódás. A kondenzációs kazánoknak kötelező a kettős csövű rendszer használata, ami nemcsak biztonságot nyújt, de energiatakarékosságot is.