Mit kell tudni a gin alkoholos italról?

Gin
Gin

A mixerek rengeteg alapanyagot ismernek, amire, természetesen, szükség is van akkor, amikor számtalan egyedi koktélt kell előállítani. Ha a végső cél a kesernyésebb ital elkészítése, akkor egyértelműen a gin alapanyag mellett kell dönteniük, amelyik rengeteg esetben sajátos ízt biztosít az adott koktélnak. Ezért is figyelhető meg, hogy az ismertebb bárok, pubok és szórakozóhelyek sosem fogynak ki ebből a nedűből, ezen nélkülözhetetlen kvalitás miatt.

A hozzáértők, bárosok és mixerek pontosan tudják, hogy a koktélokhoz a legtöbb esetben a London Dry nevű gin típust kell alkalmazni, ami nem más, mint egy kevésbé aromás desztillált változat. Ez azt jelenti, hogy az adott szeszes ital nem tartalmaz hozzáadott ízanyagokat, tehát abszolút édesítetlen.

Ezen példánynak a fűszeresebb fajtája a sokak által kedvelt Plymouth gin. Ennek a semleges ízű, de édesített változata az Old Tom. A profik ezenkívül még ismerik a Sloe gin változatot is, ami nem más, mint egy kökénylikőr. Ezen finomságok megvehetőek a www.bareszkozok.hu shoptól.