Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb kollagén

A kollagén egy olyan fehérje, ami egyben tartja szervezetünkben a csontokat, inakat, izmokat, ínszalagokat, érfalakat, vénákat, de nélkülözhetetlen építőeleme a fogaknak, bőrnek, hajnak, körmöknek is.

Mivel az évek előrehaladásával a kollagén lebontása felgyorsul a szervezetben, ezért pótlásra szorul, így felmerül a kérdés, miszerint melyik a legjobb kollagén? Nos, a helyzet az, hogy mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei, ezért mindig az a leghatásosabb, ami az adott egészségügyi problémára jelent megoldást.

Melyik a legjobb kollagén? Főként I és III típusú fehérjékben gazdag a marhakollagén, aminek köszönhetően kiválóan alkalmas a csontok és a belek egészségének fenntartására, sebek kezelésére, inak, porcok, ízületek erősítésére.

Ezzel szemben, a halkollagén könnyebben és gyorsabban szívódik fel, a legtisztább és legbiztonságosabb típust képviseli, amit ma ismerünk. Azt, hogy pontosan melyik a legjobb kollagén, mindenki maga dönti el, de ebben segítséget nyújtanak a cbdhungary.hu weboldalon olvasható leírások.