Szakáll formák: így találhatod meg a saját stílusodat

Manapság nagyon népszerű a szakáll. Teljesen mindegy, hogy egy kisebb borostáról van szó, egy közepes méretű vagy épp egy Mikulásra emlékeztető szakállról, az úriemberek szívesen választják ezt. De melyik mellett érdemes dönteni? Több mindentől is függ, hogy melyik szakáll forma állna jól neked. A választáskor fontosak az egyéni igények és persze a fej formája is.

Ezek határozzák meg, hogy melyik fazon mutat a legjobban az adott úriemberen. Nyilvánvalóan nem lehet megfeledkezni a szakáll növéséről is. Van, akik simán tudnak növeszteni egy dús szakállat, míg mások be kell érjék egy ritkább változattal. De miért is lett ismét annyira divatos ez a megjelenés a 21. században?

Ugye a szakállal évszázadok óta a bölcsességet, a magas pozíciót azonosították. A 21. században ehhez társul még a férfiasság és bizony a nagyobb szexuális étvágy és teljesítmény is. Az ókorban nagyon sok érdekesség fűződik ehhez. Például Egyiptom korai időszakában a férfiak bodorították és vörösesbarnára festették szakállukat.

Kínában is egyedi helyet kapott a vörös szakáll, hiszen ez az erőt és a bátorságot szimbolizálta. A legtöbb vallás szerint a hosszú arcszőrzet a hitben való kitartást és hűséget jelképezte. Mi a helyzet manapság? Mondani sem kell, hogy hazánkban az elmúlt 20 évben ismét aranykorát éli a szakáll.

Annak, akinek nem foltos a szakálla, tehát szépen nő és az arc minden fontosabb részén megfigyelhető ez a csoda, az jó úton jár, hogy egy igazán jó, férfias megjelenésre tegyen szer. Egy jó borbély meg fogja minden férfinak találni az adottságaidhoz és stílusodhoz leginkább illő formát és stílust. Az a76.hu is élen jár ezen a területen.

A szalonban maximálisan a segítségére lesznek minden úriembernek, hiszen a borbélyok kezében van már a szakma, és mindenki elhiheti, hogy sokkal több klienst és igényt láttak, mint sokan gondolnák. Mi az első lépés tehát, ha valaki egy dúsabb, szebb szakállat akar? A lényeg, hogy ne borotválkozzon túl gyakran az ember. Az, hogy ha valaki gyakran borotválkozik, akkor gyorsabban nő a szakálla, csak egy tévhit. Tehát nyugodtan békén lehet hagyni a növekvő arcszőrzetet.