Tonhalpástétom néhány összetevőből

Megvásárolható az üzletekben különböző kiszerelésben, viszont ha van kedve és egy kis ideje, akkor saját kezűleg is elkészítheti. A tonhalpástétom változatosságot hozhat a konyhába, aminek a családtagjai biztosan nagyon fognak örülni.

A frissen őrölt bors, a majonéz, a citromlé, a só, a mustár, a kapri- és olajbogyó mellett, 2 darab konzervre lesz szüksége. A dobozok tartalmát egy tálba helyezve keverje össze a majonézzel és a borssal, majd gyors, határozott mozdulatokkal verje habosra.

Ezután mehet bele a citromlé és a mustár ízlés szerint. Az olaj- és a kapribogyó a tonhalpástétom felturbózására szolgál. Ha nem kedveli ezeket a mediterrán húsos magokat, akkor helyettesítheti csemegeburgonyával. A bogyókat apróra szeletelve kell a masszához keverni.

Ha elkészült, tegye a hűtőbe néhány órára és csak akkor vegye ki, amikor a fogyasztására kerül a sor! A tonhalpástétom díszítését illetően, uborkaszeleteket és egész bogyókat is használhat. Pirítóssal remek előétel, amit a vendégei imádni fognak.