A tulipán ültetésének feltételei

tulipán számtalan színben

Ez egy nagyon kedvelt tavaszi virág, ami méltón hirdeti a természet ébredését. A tulipán számtalan színben, méretben, valamint formában ismert. A kerti típusok között megtalálhatók a sallangos szirmúak, a teltvirágúak és a papagájvirág színűek.

Hosszú időn keresztül virágzanak, vannak kései és korai fajták is. Gondozása rendkívül könnyű, nem igényel nagy odafigyelést, bárhol megmarad. A liliomfélék családjába tartozik. Közel 100 faj és több ezer nemesített fajta található belőle. A hagymáit szeptember közepétől október közepéig ki kell ültetni, addig amíg a talaj fagymentes.

Mindenhol megmarad, de leginkább a napos, meleg, szélvédett helyeket szereti. A talajt a művelet előtt legalább egy hónappal fel kell ásni körülbelül 25-30 centiméteren és trágyát kell beledolgozni. A tulipán talaját rendszeresen lazítani kell és a gyomtalanításra is sort kell keríteni. A szárazság idején ajánlott locsolni, mivel ellenkező esetben a hagymák nem erősödnek meg, hanem elpusztulnak. A tulipán csoportokban ültetve gyönyörű látvány lesz majd.