A CSOK feltételeinek könnyítései

CSOK

Az ingatlanvásárlás, lakásfelújítás általában örömteli dolog, viszont a dolog nehezebb és általában fejtörést okozó része a miből kérdéskör. Ma már nemcsak többféle kondíciójú hitel közül lehet válogatni, de lehetőség van különböző kedvezmények igénybevételére is, például a CSOK is idetartozik.

Persze ezen kedvezmények mellé speciális feltételek is társulnak, de a Családi Otthonteremtési Kedvezménynél, a megjelenése óta már több könnyítő intézkedést is bevezettek annak érdekében, hogy minél több ember részesülhessen benne.

A Jelzalog.com legutóbbi értesülései szerint, a következő CSOK 2018-at érintő intézkedés, hogy a vidéki lakóingatlanokhoz tartozó támogatás mértéke emelkedhet. Ez az intézkedés valószínűleg az 5000 lakos alatti településeket fogja érinteni Magyarország területén.

Ezen kívül, több pozitív változás is bevezetésre került, például a bankoknak benyújtandó papírok mennyisége jelentősen csökkent, valamint a már elkezdett felújítási munkálatokat is lehet a CSOK összegéből finanszírozni.