A kazein rövid bemutatása

A kiváló minőségű, lassan emészthető fehérje kellő mennyiségben látja el a szervezetet esszenciális aminosavakkal. A kazein, mivel hosszú ideig dolgozik, ezért alkalmas arra, hogy huzamosabb ideig biztosítsa a fehérje ellátást. A tejben, a túróban, a sajtban, a joghurtban és a fagylaltban nagymennyiségben van jelen.

A sportolók általában étrend-kiegészítő formájában viszik be a szervezetbe. A fogyasztását követően csomókban halmozódik fel, ezáltal lassítja a gyomor kiürülését. Az orvosok gyakran írják fel kimerültséggel és krónikus fáradtsággal küzdő személyeknek.

A kazein adagolását és elkészítését illetően azt kell tudni, hogy 10-120 g-ot ajánlott hozzáadni 20-40 g tejsavó fehérjéhez és ezt összekeverni shakerben. Lényegében mindegy, hogy mikor fogyasztja, az eredményesség titka inkább a rendszerességben rejlik.

Sokan úgy gondolják, hogy este érdemes szedni azért, hogy a szervezet éjszaka is megkapja a szükséges tápanyagokat. A kazein készítmények megrendelhetőek a webshopokból, ezért a beszerzésük nem bonyolult feladat.