A kismegszakító ismert típusai

Kismegszakító
Kismegszakító

A villanyszerelési munka csak akkor lehet megfelelő, ha a szakember a tapasztalataira, szakmai hátterére és ismereteire alapozva felhasználja a megfelelő és jó minőséggel rendelkező komponenseket. Legyen szó akármilyen elektromos rendszerről is, a kismegszakító az esetek döntő többségében nélkülözhetetlen elemnek számít.

Ennek az eszköznek a fő feladata, hogy zárlat és túláram esetében is teljes védelemmel lássa el az elektromos rendszert, illetve az ahhoz tartozó berendezéseket, kellékeket is. A kismegszakító nélkül a fent említett kellemetlen helyzetekben nem csak az áramkör részei mennének tönkre, hanem a hozzákapcsolt eszközök is, legyen az laptop, számítógép vagy a televízió.

A kismegszakító rengeteg típussal rendelkezik, és a szakértők megkülönböztetnek a névleges áram, megszakítási képesség és feszültség, illetve a pólusszám, kioldási karakterisztika alapján számtalan fajtát. Fontos még tudni, hogy a profi kismegszakító praktikus kis mérete és az egyszerű kezelhetősége miatt a villanyszerelés egyik lényeges tartozéka.