A méhpempő a királynő eledele

Méhpempő
Méhpempő
Létezik egy csodálatos szer, amit a régi időben a fiatalság elixírjeként azonosítottak. A méhpempő és a róla alkotott kép a mai napig sem változott, viszont mára már pontosan ismerjük a jótékony hatásait és a gyógyászatban betöltött szerepét. De miért is tartják számon csoda elixírként a méhpempőt? Először is, mivel képes olyan hormont előállítani, amire a szervezetnek szüksége van, attól függetlenül, hogy ki fogyasztja, tehát ha kell akkor progeszteront, ha kell, akkor ösztrogént, sőt, adott esetben akár inzulint is.

A méhkirálynő friss méhpempőt fogyaszt, ellentétben a dolgozókkal, akiknek a méhkenyér jut, ami egy méz és virágpor keverékéből létrejött elegy. Utóbbi kisebbre nő és lényegesen kevesebb ideig marad életben, mint a királynő, akinek a tiszta méhpempő szolgál a tápláléka gyanánt. A méhpempő egy fehéres színű, zselés állagú váladék, aminek az íze erősen savanyú és szúrós. Azonban nem kell félni, hiszen a fenti linken a méhpempő egy jóval kedvezőbb fogyasztási formájával fog találkozni.