Aromaolajok sokféle hatással

Aromaolajok
Aromaolajok

A különféle illatok nagyon kellemes légkört tudnak teremteni a lakásban, fürdés közben vagy masszázs alkalmával. Az aromaolajok abban különlegesek, hogy nem vegyi úton előállított illatok, hanem leggyakrabban lepárlással, magából a növényből állítják elő őket.

Ebben rejlik hatékonyságuk is, hiszen minden növény rendelkezik valamilyen hatással, ami valami hihetetlen módon van az illatába kódolva. Ezt szervezetünk érzékeli, és így váltják ki az aromaolajok a jótékony hatásukat. A hatások pedig sokfélék.

Van, amelyik serkentő vagy éppen nyugtató, regeneráló stb. Igaz, hogy az aromaolajok ára valamelyest magasabb, mint a laboratóriumban készült vegyi úton előállított illatolajoké, de ez utóbbiaknak semmilyen hatásuk nincs.

Ezért sokan élvezhetik az aromaolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Egy igen kellemes „terápia” ez, hiszen csak annyit kell tenni, hogy a megfelelő olajat párologtatóba vagy fürdővízbe csepegtetni, illetve valamilyen bázisolajjal keverve az adott testfelületre vinni.